Over mijzelf

Ik ben geboren en getogen in Velden, een klein dorp in Noord Limburg, onder de rook van ‘Groët’ Venlo. Mijn vader en moeder hebben altijd hard gewerkt in hun champignonkwekerij en het effect daarvan is dat ik die eigenschap overgenomen heb. Overigens tevens een valkuil, want ik kan mezelf compleet verliezen in iets. Met een broer die in een rolstoel zit (lees: die is niet gehandicapt!) sta ik nuchter in het leven. Als je wil dan kan het!

Als kind was ik in de basis maar met twee dingen bezig: met technische lego bouwen en tekenen. Er zijn aardig wat rollen papier volgekliederd en er was natuurlijk niks leukers als die ene vrachtwagen uit dat boekje bouwen waar géén tekening van was. er stond dan ook weinig aan originele Lego modellen in de kast.

Tekenen ging me altijd al makkelijk af en het enige wat daarin tegen zou kunnen spreken was dat het zo gemakkelijk ging dat ik er als ik er op terug kijk nog wel meer uit had kunnen halen: t gaf een soort ‘laksheid’ want ‘ik kan het toch al’. Des al niettemin ben ik trots op wat ik kan en wat ik doe!

Met mijn interesse voor techniek werd er uiteindelijk voor gekozen om naar de  Tecnnische Universiteit te gaan, die van Eindhoven in dit geval, waar ik uiteindelijk als Ir. Werktuigbouwkunde in 2008 weer wegging.

Als constructeur ben ik sinds 2008 werkzaam in de engineering wereld. Machinebouw in de breedste zin van het woord is. Daarnaast is tekenen altijd een van mijn vaardigheden geweest welke zich in de loop der jaren verder ontwikkeld heeft van zowel ouderwets met een potlood schetsen naar digitaal op een scherm tekenen. 3D figuren en vormen maken gaat terug naar 1996 toen ik actief werd in de carnavalswagenbouw. De ervaring die ik daarmee heb opgedaan gebruik ik sinds 2013 in de decor bouw voor festivals, evenementen en tentoonstellingen.

Technisch heb ik gave projecten mogen realiseren voor onder ander een rolstoelbouwer, bedrijven uit de semiconductor industrie, Nooteboom Trailers, Hyster-yale en de bobslee voor het Nederlandse bobslee team.

Ook heb ik voor verschillende festivals gave dingen mogen ontwerpen en maken, zo mocht ik voor Alcatrazz in Horst (2013), BKJN Events in de Silverdome (2016) en de laatste 5 edities van Stereo Sunday voorzien van Mainstages en kleinere area’s. Ook voor museum de Locht in Melderslo mocht ik enkele gave dingen maken zoals een beeldmerk van Oeshi de Oesterzwam, en de mergel grot, beide in het paddestoelencentrum. 

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *